Like Totally 80s TV Catchphrases Quiz

By Julie Anderson

80s QuizWatch a little television in the 80s, did you? Remember some of the choice catchphrases from your fave shows? TV in the eighties was, like, FULL of memorable phrases that worked their way into our cultural lexicon. Take our Like Totally 80s quiz to see just how much you remember from those bitchin’ 80s shows, and then click on the answers’ links to hear the phrases in action.

1. At the end of the animated show G.I. Joe: A Real American Hero, which ran from 1983-1986, grateful kids said “Now we know!” and Joe responded:

A. And you’re ready to fight the good fight.
B. And knowing makes you stronger.
C. And knowing is half the battle.
D. And don’t you forget it.

2. On Pee-Wee’s Playhouse (1986-1991), Conker the Robot gave Pee-Wee the word of the day. When Pee-Wee asks, “You all remember what to do whenever anybody says the secret word, right?” The answer, of course, is:

A. Scream!
B. Laugh!
C. Jump up and down!
D. Run in circles!

3. Lifestyles of the Rich and Famous, hosted by Robin Leach, ran from 1984-1995. We loved ogling fancy houses and listening to Robin Leach’s hoity-toity English accent. At the end of each episode, Leach used his catchphrase:

A. If you think money can’t buy happiness, you don’t know where to shop.
B. May wealth shower down on each of you.
C. Every man’s home is a true castle.
D. Champagne wishes and caviar dreams.

4. Cheers, a sitcom set in a Boston bar, ran from 1982 until 1993. One character greeted bar patrons by saying, “Afternoon, everybody!” Then everyone in the bar would shout his name:

A. Sam
B. Norm
C. Woody
D. Coach

5. Fantasy Island (1977-1984) was about a fancy island resort whose shtick was to fulfill the wildest fantasy of any lucky visitor. Time travel? Genies? Magic? No problem whatsoever for suave host Mr. Roarke. Mr. Roarke’s assistant, Tattoo, announced the guests’ arrival with his famous catchphrase:

A. They’re he-ere!
B. Eet’s time, Monsieur!
C. Ze plane! Ze plane!
D. Smiles, everyone, smiles!

6. He-Man and the Masters of the Universe was an animated show that ran from 1983-1985. When Prince Adam picks up the Power Sword and says the magic words, he turns into He-Man, the most powerful man in the universe, and is ready to battle that evil Skeletor. What were those magic words?

A. The Forces of the Universe are MINE TO COMMAND!
B. By the Power of Grayskull, I HAVE THE POWER!
C. I harness the magic of Planet Eternia and NONE CAN DEFEAT ME!
D. Yeah, baby! Time for my SEXY BARBARIAN BRIEFS!

7. Thundercats (1985-1989) was another fantasy animation T.V. series with sword-wielding characters in barbarian attire. The difference was, of course, that these were CATS. And they had a way cooler logo. And also Snark. What was the name of the character who uttered the battlecry, “Thunder, Thunder, Thundercats HO!”?

A. Panthro
B. Mumm-Ra
C. Tygra
D. Lion-O

8. From 1978-1986, we watched the blended Drummond family on Diff’rent Strokes. Mr. Drummond, wealthy father of Kimberley, adopted the sons of his late housekeeper and kooky antics ensued. What was the name of the younger son, whose catchphrase was “Whatchu talkin’ bout, Willis?”

A. Arnold
B. Sam
C. Phillip
D. Dudley

9. Alice (1976-1985) chronicled the happenings at Mel’s Diner, a greasy spoon in Phoenix, Arizona. Burly fry cook Mel’s blue plate specials were served up by waitresses Alice, Flo, and Vera. Texas-born Flo later had a self-titled spinoff show. What was Flo’s sassy catchphrase?

A. Bite me!
B. Kiss my grits!
C. Everything’s bigger in Texas!
D. Beat it, Buster!

10. From 1983-1987, members of the A-Team, a ex-Army Special Forces group, worked as soldiers of fortune. Cigar-smoking team leader Hannibal’s catchphrase was:

A. To the victor go the spoils, and I am one spoiled boy.
B. The only battle worth fighting was the last one.
C. I love it when a plan comes together.
D. Don’t cry for your Mama, ‘cause your Mama ain’t here.

11. Bob Barker, beloved host of game show The Price is Right from 1972 until 2007, signed off every show with the phrase:

A. Have your pet spayed or neutered!
B. May your Big Wheel always land on One Dollar!
C. Come on down and see The Price is Right in person!
D. This planet is our only home – let’s keep it clean, folks!

12. In The Incredible Hulk (1978-1982), mild-mannered scientist David Banner transforms into the mean, green Hulk when he gets worked up. Dr. Banner’s famous warning was:

A. It’s not easy being green.
B. I pity the fool.
C. I’ll be back.
D. Don’t make me angry. You wouldn’t like me when I’m angry.

13. Back before Arnold Schwarzenegger entered politics, he was known for action movie roles, his strong Austrian accent, and his kickass superhero physique. It was MORE than enough for the comedians at Saturday Night Live to work with in the mid-80s. Skits entitled “Pumping Up with Hans and Franz” revolved around bodybuilding and Arnold hero-worship. Hans and Franz repeatedly told viewers:

A. Time to pump (clap) chump!
B. Shut up (clap) and squat!
C. Life’s too short (clap) to be small!
D. We’re here to pump (clap) you up!


Answers

1. C

2. A

3. D

http://en.wikipedia.org/wiki/Lifestyles_of_the_Rich_and_Famous

4. B

5. C

6. B

7. D

8. A

9. B

10. C

11. A

12. D

13. D

Author: Julie Anderson

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>